Studiekeuze en carrière

Voor aankomende studenten
Ben je aankomend student en heb je moeite met je studiekeuze? Voor informatie over alle opleidingen in Nederland kan je terecht op studiekeuze123.nl.
Kijk voor keuzetips en opleidingsinformatie op studiekeuze123.nl

Voor twijfelende studenten
Twijfel jij over doorgaan met je studie? Het makkelijkste is om met iemand die jou goed kent hierover te praten. Samen kom je er vaak sneller achter waarom je denkt aan stoppen. Kan je dit met bekenden niet goed bespreken, ga dan naar je studie-adviseur. Kijk ook hiervoor bij Studentenvoorzieningen, voor de contactgegevens van jouw studieadviseur.

Voor bijna-afgestudeerde studenten
Veel studies leiden niet op voor een specifieke baan. Ben je (bijna) klaar met je studie maar weet je niet goed wat voor baan je wilt of hoe je die moet vinden? Lees ‘Tips voor twijfelende starters’ op intermediair.nl

Wist je dat…
Wist je dat ruim een kwart van alle afgestudeerde WO-studenten niet terecht komt in de sector waarvoor ze zijn opgeleid? Vooral studenten in de sector Gedrag en Maatschappij (zo’n 33%) en de sector Taal en Cultuur (zo’n 50%) komen vaak ergens anders aan het werk.

HBO’ers komen ook niet allemaal binnen hun eigen sector terecht: een op de vijf werkt in een andere sector dan waarvoor hij/zij is opgeleid. Voor studenten die een economie-studie is dat zelfs een op de drie.

Bron: ROA.nl